DOEGOODS > Blog > ‘Ik ben blij dat ik werk heb’

Constantijn Gremme (47) werkt al 25 jaar met veel plezier bij IBN. “Ik ben blij dat ik werk heb en mezelf kan ontwikkelen. ” Constantijn behaalde een diploma voor de LTS, richting metaalbewerking en werkte na zijn opleiding bij een metaalbedrijf totdat zijn leven op jonge leeftijd een onverwachte wending kreeg. “Op mijn 18e liep ik op een dag naar huis, en herinnerde me alleen nog dat ik in het ziekenhuis wakker werd.” Constantijn kreeg epilepsie aanval. “Niet veel later kreeg ik het nog een keer. Ik hing ineens uit een raam, en ik kwam later bij. Door mijn epilepsie kon ik mijn werk in de metaal niet meer blijven doen.” 

Op foto Constantijn Gremme

Ik kan mezelf ontwikkelen
Constantijn komt terecht bij IBN en gaat aan de slag als medewerker co-packing bij IBN in Oss. “Ik verpak onder andere geschenken van DOEGOODS. Afwisselend werk en ik kan mezelf ontwikkelen. Zo heb ik al een HACCP-cursus gevolgd omdat we veel te maken hebben met het verpakken van voedingsmiddelen. Je leert hoe je hygiënisch moet werken. Ook heb ik een cursus ‘opkomen voor jezelf’ gevolgd.”

Mijn favoriete soep
Steeds zijn er weer nieuwe DOEGOODS-geschenken en is de samenstelling weer anders. “Ik ben soms wel eens jaloers als ik zie wat er allemaal in de pakketten wordt verpakt. Laatst zat er champignonsoep in. En laat dat nou net mijn favoriete soep zijn,” glimlacht Constantijn. “Ook zag ik eens een alcoholvrije limoncello voorbij komen. Vanwege mijn medicijnen drink ik geen alcohol, maar dit drankje leek me zo lekker dat ik ernaar opzoek ging waar ik het kon halen.”

Ik kwam mijn grote liefde tegen
“Op mijn werk kwam ik ook nog eens mijn grote liefde Marie-Louise tegen. We werkten altijd met elkaar samen en we waren bevriend. Ineens sloeg toch de vonk van beide kanten over. Tot mijn grote geluk. ik vond haar stiekem altijd al leuk. Toen ze verkering aan mij vroeg was ik zo blij. Ik ben ook blij met mijn werk. Het liefste doe ik staand werk. Ik sta meestal op het einde van de co-packingslijn. Het netjes stapelen van de geschenken vind ik leuk om te doen.”

Constantijn en Marie-Louise

Gerelateerde artikelen

‘Zonder IBN had ik geen werk’

Marie-Louise Hanegraaf (46) is één van onze DOEGOODS-toppers en vertelt over haar werk! “Tijdens mijn opleiding richting praktijkonderwijs liep ik op verschillende plekken stage. Ik merkte dat ik qua tempo niet mee kon bij een regulier bedrijf. Na mijn opleiding zat ik een aantal jaren werkloos thuis. Gelukkig kreeg ik een wsw-indicatie en kon ik […]