DOEGOODS > Blog > ‘Zonder IBN had ik geen werk’

Marie-Louise Hanegraaf (46) is één van onze DOEGOODS-toppers en vertelt over haar werk! “Tijdens mijn opleiding richting praktijkonderwijs liep ik op verschillende plekken stage. Ik merkte dat ik qua tempo niet mee kon bij een regulier bedrijf. Na mijn opleiding zat ik een aantal jaren werkloos thuis. Gelukkig kreeg ik een wsw-indicatie en kon ik aan de slag bij IBN.” Inmiddels werkte Marie-Louise al zo’n 25 jaar bij IBN.

Ik wil alles leren op computer
“Ik ben blij met mijn werk en ik kan het goed vinden met mijn collega’s. Ook kan ik mezelf ontwikkelen. Ik heb een HACCP-cursus gedaan, maar ik volg nu ook een computercursus. Ik wil alles leren wat ik op een computer kan doen. Ik wil bijvoorbeeld e-mails leren versturen en mijn eigen financiën doen. Nu woon ik nog ergens waar ik word begeleid met alles, maar ik wil graag meer zelfstandig worden.” Sinds het overlijden van haar beide ouders, werkt Marie-Louise nog meer aan haar zelfredzaamheid. Haar doel is dat ze meer op eigen benen kan staan.

Echt mijn ding
“Ik heb nog veel te leren, maar de computercursus helpt mij goed op weg. Het verpakken van de geschenken van DOEGOODS vind ik altijd erg leuk om te doen. Het mooiste vind ik de spelletjes die je af en toe tegenkomt in de geschenken van DOEGOODS. Ik ben echt een spelletjes-mens. Het verpakken hiervan, is echt mijn ding. Heel fijn is dat ik zittend werk kan doen. Ik vind het belangrijk dat alle producten goed in de geschenkverpakking komen. Ik ben heel secuur. Zo puzzel ik het zo in elkaar, dat alles goed blijft staan.”

Financieel onafhankelijk
“Door mijn salaris kan ik mijn vaste laste betalen. Je verpakt iets dat een ander kan uitpakken waar iemand heel blij mee is. Dat maakt mijn werk zo leuk. Wij weten wat erin zit. Steeds zijn er weer nieuwe leuke producten in de geschenken. Dat maakt ons werk afwisselend. Wij weten wat in erin zit, dat geeft een hoop voorpret. Ik ben blij dat ik een baan heb, zonder IBN had ik geen werk. En dat ik ook nog eens mijn grote liefde Constantijn ben tegengekomen op mijn werk, is mijn grootste geschenk,“ lacht Marie-Louise.

Gerelateerde artikelen

‘Ik ben blij dat ik werk heb’

Constantijn Gremme (47) werkt al 25 jaar met veel plezier bij IBN. “Ik ben blij dat ik werk heb en mezelf kan ontwikkelen. ” Constantijn behaalde een diploma voor de LTS, richting metaalbewerking en werkte na zijn opleiding bij een metaalbedrijf totdat zijn leven op jonge leeftijd een onverwachte wending kreeg. “Op mijn 18e liep […]