DOEGOODS > Blog > De Dag van de Zorg 2024
De Dag van de Zorg

Op 12 mei 2024 is het de Dag van de Zorg. Verras jouw medewerkers en/ of relaties. Zij die altijd zorg verlenen aan anderen te waarderen met een duurzaam geschenk van DOEGOODS. Mensen die werkzaam zijn in de zorg voelen het vaak als hun roeping. Het komt vanuit een intrinsieke motivatie om zorg te verlenen, iets te kunnen betekenen voor een ander. Juist in deze tijden van krapte op de arbeidsmarkt en de hoge eisen die worden gesteld aan de zorg, is het heel mooi om deze hardwerkende krachten welverdiend in het zonnetje te zetten!.

Door Astrid Davis, Salesmanager DOEGOODS

Dag van de Zorg

De dag van de Zorg is een jaarlijkse terugkerende dag. Waarom is de Dag van de Zorg altijd op 12 mei horen we je denken. Een leuk weetje is dat dit de verjaardag is van wereldberoemde Engelse Verpleegster Florence Nightingale (geboren in 1820). Als dochter van een welgestelde Engelse familie liep ze tegen beperkingen aan. Zij besloot zich niet te conformeren aan de aristocratie. Ze besloot haar hart te volgen en armen, zieken en gewonden te helpen. Ondanks hevig verzet vanuit haar familie, ging ze de verpleging in en aan het werk in een ziekenhuis. Zij werd uiteindelijk gezien als de grondlegger van moderne verpleegkunde. 

Duurzame geschenken

Waardering geven aan je zorgmedewerkers kan bijvoorbeeld met een duurzaam geschenk van DOEGOODS, je vindt bij ons een groot assortiment met Dag van de zorg cadeaus. Het begrip duurzaamheid komt steeds meer onder de aandacht in de zorg. Ook preventieve zorg wordt steeds belangrijker. Er komt steeds meer bewustzijn over voeding en gezonder leven. Een duurzaam geschenk van DOEGOODS, waarin je ook vaak biologische producten vindt en artikelen die zijn geproduceerd van gerecyclede materialen, is daarom een perfecte waardering die mooi hierbij aansluit.

Klein geschenk groot gebaar

Vandaag de dag worden er steeds meer hoge eisen gesteld aan de Zorg. Denk alleen al aan de protocollen die moeten worden opgevolgd bij uitvoering van de zorg. Of de onregelmatige werktijden, maar ook medewerkers die een stap extra zetten om het tekort opvangen van collega’s. Nog belangrijker om ook te zorgen voor jouw medewerkers en relaties! En een klein geschenk zorgt écht voor een groot gebaar.

DOE GOED

Heel mooi is dat jij als werkgever ook een beetje Floris Nightingale kunt zijn door het geven van een geschenk van DOEGOODS. Je doet namelijk heel goed. Niet alleen zorgt jouw geschenk bij je medewerkers en relaties voor een grote glimlach. Je helpt tegelijkertijd mensen die extra ondersteuning nodig hebben op de arbeidsmarkt. Jouw geschenk wordt met liefdevolle zorg ingepakt. Zij hebben hierdoor waardevol werk en doen weer mee in de maatschappij. Zij kunnen zich verder ontwikkelen doordat de winst door DOEGOODS wordt geïnvesteerd in cursussen voor deze DOEGOODS-toppers.

Met een geschenk van DOEGOODS laat je zien dat jouw organisatie sociaal ondernemen omarmt. Een passend geschenk? Daar denken we bij DOEGOODS graag met je over mee. Je vindt in onze webshop een selectie van geschenken. Wil je jouw geschenk liever personaliseren of liever maatwerk? Wij zorgen ook graag voor een duurzame geschenken op maat.

Wil je advies? Of langskomen in onze showroom? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op!!
Gerelateerde artikelen

Inspiratie voor originele en duurzame paasgeschenken..

Ben je op zoek naar inspiratie voor de leukste paasgeschenken voor het personeel? Dan ben je bij DOEGOODS aan het juiste adres. Bijkomend voordeel is dat wij een volledig duurzaam assortiment met een sociaal karakter aanbieden.

Een betekenisvol 2024..

Het nieuwe jaar is inmiddels al een paar weken in volle gang. De tijd is rijp om na te denken over hoe jij als organisatie nog meer positieve impact kunt hebben op de wereld om je heen. Het perfecte moment om jouw goede voornemens om te zetten in concrete daden. Wat wil jij doen om met jouw onderneming om de wereld weer een beetje mooier te maken?

DOEGOODS is ECHT duurzaam en inclusief..

Door de toenemende ‘groene’ vraag zijn er bedrijven die zich duurzamer voordoen dan ze in werkelijkheid zijn, ze doen aan wat ‘greenwashing’ wordt genoemd. Om echt duurzaam te zijn moet je echter aan veel voorwaarden voldoen, het houdt nogal wat in. Gelukkig zijn er steeds meer partijen die stappen zetten om inclusiever en duurzamer te ondernemen. Maar wat betekent dat nou eigenlijk precies?